Headlines
Loading...

Kısa bir zaman önce çıkış yapan Half Life: Alyx oyunu , VR destek sunmasıyla oyuncuları kendisine çekmiş gibi duruyor. Steam‘deki VR kullanıcı sayısı yavaş yavaş artarken, oyunun platformda yeni yaklaşık 1 milyon VR kullanıcısı eklediği söyleniyor. Steam’in toplamda oyuncu sayısına bakıldığı zaman az bir rakam gibi dursa da yine de VR başlıkla oynanan oyunların sayısının artacağı düşünülüyor.
Valve’nin paylaştığı yeni verilere dayanak söylenebilir ki nisan ayında VR başlık satın alan oyuncu sayısı 950 bin kişi daha artmış oldu. Beklenmeyen bir şekilde çok hızlı artmış olan VR başlık kullanıcı sayısında Half Life: Alyx’in büyük payı var.
Steam’deki VR kullanıcı sayısı zamanla giderek artması bekleniyor. Bu yine de beklenen olsa da geçenlerde Valve, sanal gerçeklik platformu için macOS desteğinden vazgeçeceğini söylüyor. Bu alanın gelişmesini isteyen bir platform olarak yanlış adım attığı düşünülen Valve tarafından henüz yeni bir açıklama gelmemiş olsa da bu desteği çekmesi demek VR başlıkla oyun oynayan kullanıcı sayısının düşeceği anlamına geliyor.

Half Life Alyx, yüksek sistem gereksinimleri ve VR platformuna çıkması ile dikkat çekmişti.Böylesine iyi ve kaliteli bir oyunun VR platformuna çıkmasıyla popülerliğinin daha da attığını söyleyebiliriz.
Peki kullanıcılar en çok hangi VR başlıklarını tercih ediyor? Paylaşılan verilere göre VR başlık kullanan kullanıcıların yüzde 44.6'su Oculucus VR kullanırken, yüzde 30'luk kısım HTC VR kullanıyor.

0 Comments:

Videos

Gallery

Column Right

Fun & Fashion

Breaking News